When you change the way you look at things, the things you look at change

 

Ons event stond dit jaar in het teken van drie belangrijke waarden die binnen iedere organisatie een rol spelen. In een interactieve en inspirerende setting daagden onze twee sprekers de deelnemers uit tot een frisse kijk op de waarden Vertrouwen, Leiderschap & Samenwerking. Niets juridisch, maar een bijzondere ervaring die de deelnemers zeker zal bijblijven.

Vertrouwen leidt vaak tot een open en eerlijke communicatie in elke vorm van samenwerking (denk aan de relatie leidinggevende – werknemer, binnen teams, maar ook in relatie met de OR en in management teams). Joost Rigter heeft de deelnemers geïnspireerd met zijn eerlijke en indrukwekkende (levens)verhaal. Hij heeft ons laten ervaren om succesvol met veranderingen en uitdagingen om te gaan, zowel binnen uw organisatie als in uw persoonlijke leven.

Aan de hand van de lessen van Shakespeare over leiderschap en samenwerking is spreker Wiemer Renkema ingegaan op zakelijke dilemma’s in een organisatie. Wiemer is arbeids- en organisatiesocioloog, docent aan de Haagse Hoge school en auteur van o.a. het boek “Managen of niet, dat is de vraag“. Mede gelet op zijn jarenlange ervaring in HR-managementposities voor grote internationale ondernemingen leert hij ons op een interactieve wijze hoe belangrijk vertrouwen als basis is voor leiderschap en samenwerking in organisaties.