Boudewijn Kanen (he/him)

Advocaat / Partner

Boudewijn is een echte business partner en heeft ruim 14 jaar ervaring als advocaat bij high-end kantoren.

Hij combineert (1) diepgaande kennis van arbeidsrechtelijke aspecten van verandertrajecten, zoals reorganisaties, overnames en collectieve wijziging van arbeidsvoorwaarden en pensioen met (2) ‘business savviness’ en makkelijk taalgebruik in heldere en toegankelijke adviezen.

Boudewijn kan het verschil maken met stakeholder management omdat hij een goed gevoel heeft welke belangen er binnen de onderneming van zijn klanten spelen en daarbij ook verder kijkt dan alleen de geijkte oplossingen. Hij is een expert in het succesvol managen van strategische complexe trajecten met de ondernemingsraad en/of vakbonden, als ook op het gebied van vennootschappelijke medezeggenschap. Hij heeft in het bijzonder veel ervaring met de structuurregeling (dat resulteert in een two-tier board) en de stakeholders daarbij, zoals de ondernemingsraad, management, aandeelhouders en de raad van commissarissen. Hij stelt ook regelmatig contracten op die de relatie tussen een vennootschap en haar commissarissen regelt.

Boudewijn is ook Certified Pension Lawyer (CPL) en adviseert regelmatig over lastige pensioenvraagstukken. Vanwege zijn pensioenexpertise, is Boudewijn lid  van de onafhankelijke geschillencommissie van het Beroepspensioenfonds voor Openbare Apothekers.

Hij publiceert met regelmaat in juridische vakbladen en organiseert lezingen en workshops. Boudewijn is vaste auteur voor de signaleringen in het Tijdschrift Arbeidsrecht in de Praktijk (“TAP”).

Boudewijn wordt al meerdere jaren vernoemd in de Legal 500, onder meer voor het samen met Marian managen van Liber Dock’s “vibrant and client-focused” team. Ook zijn peers waarderen hem als expert.

 

Legal 500 2020: Interviewees of Chambers 2020 indicated that Boudewijn Kanen is “a great lawyer, always friendly, available, provides great advise. Clear regarding expectations” and that he is “a great advisor, easy to work with, very solution-oriented”.

Boudewijn heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Arbeidsrecht

  • medezeggenschap
  • collectief ontslag
  • pensioenen
  • arbeidsmediation
  • internationaal arbeidsrecht
< terug naar 'people'