Linda Brouwer (she/her)

Advocaat

Linda is sinds 2006 in de advocatuur werkzaam waarvan het grootste gedeelte bij een gerenommeerd Amsterdams ‘Zuidas’ kantoor. Haar expertise ligt op het arbeidsrecht in brede zin. Daarnaast heeft zij veel ervaring op het gebied van corporate litigation (o.a. bestuurdersaansprakelijkheid en aandeelhoudersgeschillen).

Ze heeft verschillende kleine en grote ondernemingen (van ca. 25 tot 4000 werknemers) succesvol begeleid in onder meer individuele en collectieve ontslagtrajecten, het opstellen van sociale plannen, complexe herstructureringen en fusies, wijziging van arbeidsvoorwaarden en ondernemingsraad trajecten. Ze procedeert veelvuldig met succes bij rechtbanken, gerechtshoven en bij verschillende bedrijfscommissies. Ook fungeerde ze als onafhankelijke voorzitter van een begeleidingscommissie Sociaal Plan.

Linda werkt graag nauw samen met de opdrachtgever om samen tot een goede en efficiënte aanpak te komen. Mede door haar economische en financiële achtergrond is zij in staat de bedrijfssituatie snel te doorgronden. Zowel de academische rechtenstudie als de HBO MER-studie rondde zij cum laude af. Linda heeft ook de specialisatiecursus Post-Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA) succesvol afgerond. Op basis van haar expertise signaleert Linda rechtspraak op het gebied van overgang van onderneming voor het Tijdschrift Arbeidsrecht Praktijk (TAP). Daarnaast verzorgt ze regelmatig workshops voor HR-afdelingen.

Linda is lid van de Vereniging Corporate Litigation, de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) en de European Employment Lawyers Association (EELA).

Linda heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd.

Arbeidsrecht

  • medezeggenschap
  • collectief ontslag
  • arbeidsmediation
  • internationaal arbeidsrecht
< terug naar 'people'