Mandy Ruijssenaars (she/her)

Advocaat

Mandy is sinds 2018 werkzaam als advocaat. Mandy adviseert over diverse (complexe) juridische en strategische arbeidsrechtelijke kwesties met raakvlakken op het gebied van ondernemingsrecht. Haar ervaring ziet op (collectieve) ontslagtrajecten, reorganisaties, (vennootschappelijke) medezeggenschap en arbeidsvoorwaarden. Zo heeft Mandy ondernemingen begeleid bij reorganisatietrajecten en adviseert zij regelmatig over diverse medezeggenschapskwesties.

In aanvulling hierop, was Mandy in 2018 lid en tevens secretaris (aangewezen door de werkgever) van de Bezwarencommissie van een Sociaal Plan voor een reorganisatie in een (grote) onderneming.

Door Mandy’s detachering als Employment Counsel bij een groot internationaal bedrijf (Booking.com) heeft zij waardevolle ervaring opgedaan. Door in een bedrijf te werken kon Mandy haar diepgaande kennis van het arbeidsrecht combineren met het zijn van business partner voor HR en management, om zo praktische oplossingen te vinden en het bedrijf van strategisch en toegankelijk advies te voorzien.

In 2022 heeft Mandy de Grotius specialisatie opleiding Arbeidsrecht cum laude afgerond.

Mandy publiceert in juridische vaktijdschriften. Ze is lid van de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA), Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de European Employment Lawyers Association (EELA).

Mandy heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Arbeidsrecht

  • medezeggenschap
  • collectief ontslag
  • arbeidsmediation
  • internationaal arbeidsrecht
< terug naar 'people'